Nieuwsbrief

 

← Overzicht

nieuwsbrief 5: sprankelende aarde

Het ijs is inmiddels verdwenen en ik hoor de vogels al luidkeels de lente aankondigen. De natuur is de koude te boven en de eerste zichbare tekens van het komende seizoen zie ik al staan : sierlijke sneeuwklokjes en uitbundige crocussen. Onder de grond is van alles in beweging en dat wordt langzaam zichtbaar. Het duurt nog wel even voordat de knoppen volop zullen zwellen en de blaadjes van de bomen uitkomen. Tot die tijd kan ik me laven aan de sprankeling die ik in de aarde voel en me daardoor laten inspireren bij mijn activiteiten deze lente. In deze nieuwsbrief o.a.:

  • the art of the feminine presence: vier je vrouw zijn!
  • vrouwenweek in Friesland
  • creatieve fotografie-cursus dit voorjaar !
  • het perfecte huwelijk tussen natuur en creativiteit
  • authentic communication
  • wandelen met de hond
  • tot slot

The Art of the feminine presence: vier je Vrouw-Zijn

Iedere vrouw heeft haar eigen unieke essentie die niets heeft te maken met hoe ze er fysiek uitziet. Als je als vrouw deze essentie kan belichamen en uitdragen, straal je dit naar buiten uit en trek je dat wat je wilt naar je toe. Ik heb regelmatig gemerkt hoe bijvoorbeeld onbehulpzame horeca-medewerkers ineens open en vriendelijk werden, nadat ik weer bewust mijn vrouwelijke energie in mijn lijf kon voelen en uitstralen. Dat is wat mijn teacher Rachael Jayne Groover  'aanwezigheid (presence)' noemt.  Wil je zelf ook meer leren hoe jij aanwezig kan zijn vanuit je vrouwelijke essentie en zo de aandacht aantrekken die jij wilt? Je weer aantrekkelijk, stralend, sensueel en gegrond voelen? Dan kan dat !

Op dinsdag 6 maart geef ik een introductie-workshop voor deze cursus in Gorredijk (Friesland). Tijd: 19.30-22.00 uur. Kosten: 10 euro. Opgave  >>>>.

Op woensdag 18 april start ik met een serie van 5 lessen in Friesland. Tijd: 19.30 - 22.00 uur. Locatie Nieuwehorne. Kosten: 135 euro voor 5 avonden. Je kan hier ook aan meedoen zonder de introductieworkshop te hebben gevolgd. Als je interesse hebt, neem dan contact met me op.

Voor vrouwen die friesland te ver vinden geef ik samen met Petra Lohman in het midden van het land, een hele dag rondom het dit thema . Datum: zaterdag 5 mei, Tijd: 10.00 - 16.30 uur, locatie: regio utrecht of hilversum, Kosten: 55 euro. opgave >>>

Friese vrouwenweek 2012 : 'Kleurrijke Vrouw&Natuur'

In het kader van de vrouwenweek in Friesland (2 t/m 11 maart) geef ik samen met collega's, Gerwine Wuring, Gerlinde Scheckenback, Yvonne-Kiowa de Booy en Toos Schellart-Drost, een serie workshops met het thema 'Kleurrijke Vrouw&Natuur'.

Zondag 4 maart begeleid ik het onderdeel natuurbeleving in de dagworkshop 'Lente, licht en kleur'. Dit in combinatie met tekenen en elfjes maken.
Dinsdagavond 6 maart is de hierboven genoemde workshop 'the art of the feminine presence'.
Woensdag 7 maart kan je spelen met dolfijnenenergie in de Friese natuur met de workshop 'beweeg mee met je innerlijk kind'.
Donderdagmiddag 8 maart een natuurbelevingsworkshop 'huis, tuin en keukenspiritualiteit'.
Vrijdagmiddag 9 maart een natuurbelevingstocht 'beleef je eigen lente'.

In deze folder meer informatie over tijden, locaties en opgave.

Heb je belangstelling voor de volledige folder met alle activiteiten van de Friese Vrouwenweek, kan je hem bij mij aanvragen via contact.

Eindelijk weer de cursus Creatieve natuurfotografie

Dit voorjaar geef ik weer de cursus 'creatieve natuurfotografie' en wel op 2 verschillende locaties: zowel in Friesland (Beetsterzwaag) als in het midden van het land (landgoed Amelisweerd in Bunnik). In deze cursus leer je veel over 'de kunst van het kijken' en het spelen met licht en compostie. Ook geef ik aandacht aan de eigen verbinding met de natuur. Hoe opener die is, hoe leuker het fotograferen wordt. Door deze cursus zal de kwaliteit en sfeer van je natuurfoto's verbeteren en je plezier in het fotograferen vergroten. De opbouw van de cursus bestaat uit 1 ochtend samen buiten fotograferen met uitleg en praktijkoefeningen en 1 ochtend met elkaar ieders beste en meest inspirerende foto's bespreken. Prijs: 65 euro, opgave >>>>. Voor meer fotografie-inspiratie, kijk op mijn website.

Data Friesland:
Zaterdag 12 mei van 09.00 -11.30 uur buiten fotograferen in Beetsterzwaag. Zaterdag 26 mei (of in overleg ivm pinksteren), de terugkomdag van 10.00 tot 12.30 uur in Gorredijk.
Data Midden van het land:
Zondag! 6 mei 09.00 - 11.30 uur buiten fotograferen in landgoed Amelisweerd in Bunnik en zondag 20 mei de terugkomdag van 10.00 - 12.30 uur in Zeist.

Het perfecte huwelijk tussen natuur en creativiteit

Vorig jaar heb ik samen met Jane Cormack uit Schotland de succesvolle en inspirerende workshop 'flowing with nature' gegeven. De perfecte combinatie van natuur (mijn specialiteit) en creativiteit (jane's specialiteit), leverde tezamen een intense en vreugdevolle dag op.  Dit jaar willen wij onze samenwerking uitbreiden en een meerdaagse workshop in het begin van juli geven. Ook hierin zal het spelen met beweging, kleur, natuur, verbinding met onszelf, de natuur en elkaar, weer een belangrijke rol innemen. Om op een speelse en creatieve manier, ons diepe zelf te ontmoeten en vandaaruit ons licht te laten stralen. Binnenkort zijn de data en de locatie bekend. Als je hiervoor belangstelling hebt, laat het me dan weten, dan krijg je zo snel mogelijk alle informatie toegezonden >>>>

Als je meer over het werk van Jane wilt weten, ga dan naar haar website, Als je je inschrijft voor haar nieuwsbrief krijg je gratis video's toegestuurd waarin zij je een aantal creatieve oefeningen laat zien. Zeer de moeite waard !

Authentic Communication

Als je meer wilt leren over authentiek communiceren, kan je naar de lezing van Christian Pankhurst gaan die hij op 28 maart in Maarssen geeft. Op 14 april geeft hij een eendaagse dagworkshop hierover. Ik volg dit jaar de coachingsopleiding bij hem, waarbij 'authentic communication' een belangrijke plek inneemt. Ik ervaar steeds meer het belang van het mezelf uiten met wat er in mij leeft en daardoor uniek te durven zijn, mijn eigen mening te hebben en die te laten horen. Het blijft eng en tegelijkertijd voel ik daardoor ook meer blijheid. En daar doe ik het voor ! Opgave via blizevents.

Heerlijk veel buiten wandelen met de hond

Dan nog een vraag aan jullie van persoonlijke aard:

Wie heeft er zin (of weet iemand) om deze zomer (27 juli t/m 21 september) twee maanden lang op een hele leuke hond te passen. Heerlijk veel naar buiten om te wandelen, de aandacht en speelsheid van een hond om je heen :-).
Ik ga deze zomer twee maanden naar Noorwegen voor een spirituele reis. Helaas kan mijn hond Bizou niet mee. Ik ben dus nog op zoek naar iemand die van honden houdt en er veel plezier in beleefd om 2 maanden een hond om zich heen te hebben.

Als jij hier zin in hebt of iemand weet die dit graag zou willen, dan hoor ik het graag (email)

Tot slot

Wens ik jullie een heerlijke, sprankelende lente toe waarbij het genieten voorop kan blijven staan !

 

* Ik heb getracht uiterst zorgvuldig om te gaan met de adressen in mijn bestand. Mocht ik je toch ten onrechte deze nieuwsbrief hebben gestuurd of  wil je de nieuwsbrief niet ontvangen, dan vind je onderaan deze nieuwsbrief twee manieren om je af te melden.

 
 
 

©2024 Marielle van DopSitemapwebdesign: ZZPstudio