Nieuwsbrief

 

← Overzicht

nieuwsbrief 6: natuurlijke expressie

Vandaag is het echt zo'n Nederlandse lentedag: warme zonneschijn afgewisseld door heftige regenbuien. Het is een dag van contrasten. Stralend helder blauwe lucht en diepdonkere luchten. Voor mij als fotograaf zijn het juist deze dagen die de meest boeiende foto's opleveren. Het licht is prachtig en de donkere luchten op de achtergrond vormen zo'n mooi contrast met het sierlijke wit van de krenteboom. Samen vormen ze een compleet beeld. Dat is ook wat ik steeds meer in mijn eigen (vrouwelijke) essentie begin te ontdekken. Mijn kracht, die als ik heel eerlijk ben, soms wel weg heeft van een heftige regen en dan die onverwachtse kant van mijzelf; mijn sierlijke vrouwelijkheid, ja, zelfs mijn elegantie.... Heerlijk om alle kanten van mijzelf te ontdekken en lief te hebben. Want samen vormen ze één geheel: de vrouw die Marielle heet....

In deze nieuwsbrief:

  • ontdek hoe jij expressie kan geven aan jouw vrouwelijke essentie (gratis video-serie)
  • workshop 'art of the feminine presence'
  • creatieve natuurfotografie: wijziging in de data
  • weekend vol natuurlbeleving en creativiteit

Ontdek hoe jij expressie kan geven aan jouw authenticiteit

Twee weken geleden heb ik een presentatie gegeven voor 72 mensen terwijl dat live uitgezonden werd naar wel honderden mensen meer. Ik was verbaasd over mijn eigen zelfverzekerdheid, de kracht van mijn woorden en de authentieke manier waarop ik mijzelf kon uitdrukken. En dat terwijl ik jarenlang doodsbang was om voor een grote groep mensen te spreken. Mede dankzij de trainingen en cursussen die ik bij Rachael Jayne Groover heb gedaan kon ik daar staan in al mijn authenticiteit: met mijn kracht, vertrouwen, wijsheid en ook mijn angst en onzekerheid. Bij haar leerde ik over mijn vrouwen-krachtplek, hoe ik met al mijn angsten nog steeds expessie kan geven aan mijn echtheid, hoe ik mijn schaduwkanten onder ogen kan zien en daar mijn kracht en zelfvertrouwen uit halen. En ook hoe ik zachter kan zijn, sierlijker, vloeiender. Als jij ook wilt ontdekken hoe jij uiting kan geven aan jouw eigen uniciteit en daarin gezien en gehoord worden, kijk dan naar de informatieve, gratis video-serie die Rachael Jayne Groover vanaf vandaag laat zien. Via deze link kom je op haar site en kan je de eerste video bekijken.

p.s de video-serie is gericht op vrouwen, maar ook mannen kunnen hier veel van leren :-). link →

Workshop 'art of the feminine presence'

Als je je geïnspireerd voelt door bovenstaande of door de video's van Rachael Jayne Groover, dan kan je ook hier in Nederland oefenen met haar werkwijze. Samen met Petra Lohman geef ik op zaterdag 5 mei as, een workshop over 'the art of the feminine presence'.  Er zijn nog enkele plaatsen vrij.  De fysieke en energetische oefeningen helpen je je lichaamsbewustzijn te verhogen en je eigen unieke vrouwelijke energie te volgen. Je aanwezigheid en uitstraling worden zo op natuurlijke wijze verhoogd. De kracht ligt m erin om dit samen met andere vrouwen te oefenen. De locatie is 'De oerbron' in Bussum, aanvang 10.00 uur tot 16.30 uur.Klik hier voor meer informatie en hier om je op te geven (o.v.v. de workshop waarvoor je je opgeeft).

Creatieve natuurfotografie

De workshop 'creatieve natuurfotografie' die in Bunnik en Zeist gegeven wordt, is verplaatst naar de maand juni. Het bleek dat de zondag toch geen goede dag was. De data zijn nu: zaterdag 2 juni van 09.00 - 11.30 uur (in Bunnik) en zaterdag 16 juni van 10.00 - 12.30 uur (in Zeist). 

De data voor de cursus in Friesland blijven zaterdag 12 mei van 09.00 -11.30 uur buiten fotograferen in Beetsterzwaag of Oranjewoud. Zaterdag 26 mei (of in overleg ivm pinksteren), de terugkomdag van 10.00 tot 12.30 uur in Gorredijk.

Als je meer uit je natuurfotografie wilt halen en wilt leren kijken naar compositie, lichtval en sfeer in je foto, dan is deze korte cursus zeer geschikt. Na deze cursus zal de kwaliteit van je foto's verbeteren en haal je meer plezier uit het fotograferen. De eerste dag gaan we met elkaar buiten fotograferen en krijg je vele tips en handreikingen. De tweede dag is een terugkomdag waarin we elkaars meest inspirerende foto's bespreken. Bij deze cursus hoort een werkboek, waarin alle praktische tips op een rij staan.De kosten zijn 65 euro voor beide dagen (inclusief werkboek en thee/koffie).

Voor meer info zie website en voor opgave zie → (ovv de workshop waarvoor je je opgeeft). Als je meer wilt zien over mijn fotografie kijk dan in mijn portfolio.

Weekend vol natuurbeleving en creativiteit

De data voor het creatieve natuurbelevings weekend zijn inmiddels bekend. Het wordt  vrijdag 13 juli (14.00 uur) tot en met zondag 15 juli (16.00 uur). De locatie is in Siegerswoude (Friesland) vlakbij het prachtige natuurgebied van 'de slotplaats'. Ik geef deze workshop samen met Jane Cormack uit Schotland, een bijzondere creatieve en intuitieve vrouw. Vorig hebben we samen de succesvolle dagworkshop 'flowing with nature' gegeven, waarin de combinatie van onze beider kwaliteiten, natuur en creativiteit, perfect samen gingen.
Dit jaar breiden wij onze samenwerking uit en geven een meerdaagse workshop Ook hierin zal het spelen met beweging, kleur, natuur, verbinding met onszelf, de natuur en elkaar, weer een belangrijke rol innemen. Om op een speelse en creatieve manier, ons diepe zelf te ontmoeten en vandaaruit ons licht te laten stralen. De prijs is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk tussen de 300 en 375 euro liggen, inclusief materiaal, eten en accommodatie (gebaseerd op het delen van een kamer).

Laat me hier weten als je belangstelling voor deze workshop hebt, dan stuur ik je bericht zodra ik alle details heb.

Als je meer over het werk van Jane wilt weten, ga dan naar haar website, Als je je inschrijft voor haar nieuwsbrief krijg je gratis video's toegestuurd waarin zij je een aantal creatieve oefeningen laat zien. Zeer de moeite waard !

 
 
 

©2024 Marielle van DopSitemapwebdesign: ZZPstudio