Nieuwsbrief

 

← Overzicht

Nieuwsbrief 3: Levendige Lente !

Sierlijk zwiert de witte bloesem met het prachtige oranje/groene blad van de krenteboom voor mijn raam. Ik zie het frisse groen van de vaste planten, die weer vol goede moed aan een nieuwe cyclus beginnen. Het rood en geel van de vroege bloeiers, sprankelen me tegemoet. Wat hou ik toch van dit seizoen! Mijn energie stroomt levendig door mijn lijf en ik verlang ernaar om de hele dag buiten in de natuur te zijn. In plaats daarvan zit ik achter mijn computer... En dat is ook OK, want mijn ogen verlustigen zich aan de kleuren buiten, mijn oren genieten van het prachtige vogelengezang en door mijn open raam waait zachtjes de lentegeur naar binnen. Ik realiseer me dat ik beiden kan: genieten van de lente en genieten van het creatief schrijven!

Voor dit voorjaar staan weer een aantal activiteiten op stapel die de zintuigen prikkelen. In deze nieuwsbrief:

  • Cursus natuurfotografie
  • Zintuigenbelevings-wandeling
  • Dank je wel
  • Heart Circle nieuwe vorm

Cursus creatieve natuurfotografie

Ik krijg vaak complimenten over de foto's op mijn website. Graag wil ik mijn kennis over en ervaring met natuurfotografie delen. Voor wie zich dan ook meer wil verdiepen in het maken van mooie foto's in de natuur heb ik de cursus ‘fotograferen in samenwerking met de natuur’ samengesteld. Zaterdagmorgen 7 mei gaan we, na een korte inleiding, samen buiten fotograferen en zaterdag 21 mei is er een terugkomochtend om met elkaar ieders beste en meest inspirerende foto’s te bespreken. In de cursus leer je eerst goed te kijken voordat je een foto maakt. Je bewust te worden van het licht, de compositie, de sfeer. Ook is er aandacht voor je eigen verbinding met de natuur. Hoe opener die is, hoe leuker het fotograferen in de natuur wordt!  Prijs: 65 euro voor beide dagen. Locatie: Rondom Zeist. Meer informatie en inspiratie vind je op de website.

Zintuigenbelevings-wandeling

Het seizoen bij uitstek dat je uitnodigt om al je zintuigen te openen en de natuur volop te ervaren, is de lente. Woensdagmiddag 20 april as ben ik door het bedrijf 'Forest Returns' uitgenodigd om een natuurbelevingswandeling te begeleiden op landgoed Beukenrode in Doorn. De wandeling staat open voor iedereen die hierin is geïntresseerd. Na afloop zijn er demonstraties met jachtvogels en jachthonden. Voor meer informatie >>>>>

Dank je wel

Aan iedereen die mij vorige maand heeft gesteund door mijn nieuwsbrief over de video's van Christian Pankhurst door te sturen naar familie, vrienden en bekenden. Veel, mij vaak onbekende, mensen hebben zijn video's bekeken en positieve reacties gegeven. Wat heerlijk om te ervaren hoe de draadjes van het web zich verspreiden. Dank je wel vanuit het diepst van mijn hart…..

De retreat van Christian in juli, die ik coôrdineer, is op dit moment al vol! Ik  voel ik me daar bijzonder blij mee en ik ben er ook trots op. Wat eind vorig jaar nog een vage, maar wel sprankelende droom was, wordt nu werkelijkheid. Om alle belangstellenden een plek te geven komt er ook een retreat in November. Die ook alweer bijna vol zit! Dus als je hiervoor nog belangstelling hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met mij op >>>>

Heart Circle nieuwe vorm

De geplande serie Heart Circle-avonden is niet doorgegaan. Ik ben aan het broeden over een ander concept. Zelf heb ik het begeleiden van deze HartCirkels geleerd via de telefoon en het internet! Omdat mijn leraren respectievelijk in Engeland en Amerika wonen en de deelnemers vanuit de hele wereld kwamen. En ik heb geleerd dat dat ook prima gaat. Omdat zelfs in ons kleine land, de afstanden voor een avondje heen en weer reizen te ver kunnen zijn, wil ik ook HartCirkels via het internet (bv skype) of de telefoon gaan begeleiden. Als je hiervoor belangstelling hebt, laat het me dan weten. Dan ga ik ondertussen de technische mogelijkheden onderzoeken.

 
 
 

©2024 Marielle van DopSitemapwebdesign: ZZPstudio