Nieuwsbrief

 

← Overzicht

Nieuwsbrief 4: mooie rode bessen

Lieve mensen,

De zomer is alweer voorbij, hoewel ik afgelopen weekend nog heerlijk van de indian summer heb kunnen genieten! In de maand augustus heb ik een time-out genomen en zoveel mogelijk alleen-zijn tijd gecreëerd. Ik voelde me als een dier dat zich in een veilig holletje wilde terugtrekken om zo op krachten te komen. Ik heb weer gemerkt hoe moeilijk het is om thuis, op mijn eigen veilige plek, alleen te kunnen zijn. De telefoon, de mail, de mensen om me heen, dat alles maakt het moeilijk voor me mijn alleen-zijn te bewaken. Gelukkig heb ik op de dagen dat het wel gelukt is heeriljk kunnen genieten van mijn eigen gezelschap!

Nu de nazomer of zoals ik het liever noem, de voor-herfst, er weer is, is het tijd om de mooie, rode bessen, die ik overal zie, te gaan oogsten en daar heerlijke gerechten van te maken: de vlierbessen, de meidoorn, de sleedoorn, de lijsterbes, allemaal zeer gezonde, eetbare bessen. De sappige bessen staan symbolisch voor de activiteien die ik dit najaar organiseer of zelf aan ga deelnemen. In deze nieuwsbrief:

 • Kruidenboek
 • Gratis Live video-training
 • Fotografie
 • Art of the feminine presence
 • Oefening met je vrouwen-krachtplek

Kruidenboek

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met een kruiden-dagboek. Hierin houd ik bij wat ik oogst, hoe ik dat verwerk en daar omheen allerlei wetenswaardigheden en wijsheden. Ook ben ik me meer gaan verdiepen in het oogsten van eetbare wilde planten en bessen. Zo wist ik bijvoorbeeld wel dat meidoon een zeer goed werkend kruid voor het hart  is, maar niet dat je de bessen ook kan verwerken in een heerlijke gelei of jam. Het is de bedoeling om dit dagboek uit te gaan geven, uiteraard opgefleurd door mijn natuurfoto's. Ook komt er een duidelijke, overzichtelijke oogst-kalender in. Iets dat ik zelf in de bestaande literatuur mis. Het is heerlijk om hier mee bezig te zijn en zelf steeds meer te leren. Tips en ideeën zijn van harte welkom !

Gratis Live video-training

De retreat van Christian Pankhurst in juli, die ik gecoördineerd heb, was zeer bijzonder en verbonden. Alle plaatsen waren bezet en met uiteindeiljk 31 mensen hebben we vier fantastische dagen gehad. Het werd me weer duidelijk hoe geweldig ik de coachings-kwaliteiten van Christian vind en hoe graag ik dat zelf ook zou willen leren. En nu word ik op mijn wenken bediend! Hij introduceert een gratis live-video-training van de retreat die hij volgende week geeft. Hierin laat hij zien hoe je hearts-intelligence kan toepassen in coaching. Omdat het live is, kunnen er op dat moment ook vragen gesteld worden. Dit is in mijn ogen een geweldige gelegenheid voor coaches, of mensen die overwegen coach te worden, om kennis te maken met zijn unieke manier om mensen te begeleiden. Ik ga zeker kijken en ik nodig jullie van harte uit dit samen met mij te doen. Als je HIER klikt, vertelt Christian zelf meer over deze unieke kans. Als je geïnteresseerd bent, raad ik je aan snel te reageren, omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Fotografie

De cursus 'creatieve natuurfotografie' in het voorjaar was een succes. De deelnemers waren allen enthousiast en ikzelf heb ook twee heerlijke dagen gehad. Ik merk hoe fijn ik het vind, om mijn kennis en passie voor natuurfotografie over te brengen op geïnteresseerde mensen. Volgend voorjaar komt er weer een cursus! Helaas zijn mijn weekenden  dit najaar zo bezet, dat het niet lukt nog een najaars-cursus te geven.

Art of the feminine presence

Dit jaar heb ik de cursus Feminine Leadership & Spirituality van Rachel Jayne Groover gevolgd. Eindelijk ben ik weer in contact gekomen met mijn vrouwelijke essentie. Vandaaruit leven en werken ervaar ik als zo natuurlijk en bij mij passend. In oktober ga ik naar London om de teacherstraining 'the art of the feminine presence' te volgen. Met de bedoeling om dit jaar nog een groep met vrouwen te vormen, om elke week met elkaar te oefenen om in onze vrouwelijke essentie te komen en zijn. En zo meer in contact met onze kracht en wijsheid. Hoe het precies werkt kan ik je nu nog niet vertellen. Maar dat het verschil in je leven kan gaan maken, hoor ik uit alle enthousiaste verhalen van vrouwen die dit al hebben gedaan. De basis zijn fysieke oefeningen en meditatie om je vrouwelijke energie te laten stromen. Als je geïnteresseerd bent om mee te doen in deze vrouwengroep, laat me dat dan weten. Als je voor die tijd meer wilt weten, kan je ook bij mij het boek 'Feminine and Powerful' van Rachel Jayne bestellen via contact. Ook geeft Rachel Jayne deze teachertraining in Nederland in oktober. Als je daar belangstelling voor hebt kan je op de website van Wilka Zelders meer informatie lezen.

Oefening met je vrouwen-krachtplek

Een van de belangrijkste nieuwe dingen die ik in de cursus Feminine Leadership & Spirituality heb geleerd is om weer de kracht van mijn 'womb-space', mijn baarmoeder te voelen. Graag deel ik deze oefening met jullie:

 • Ga staan (zitten kan eventueel ook) met je handen op je buik op de plek van je baarmoeder en sluit je ogen
 • Adem naar je handen toe
 • Verplaats dan, terwijl je doorademt, je aandacht van je handen meer naar binnen, in je baarmoeder zelf
 • Adem dan door met je aandacht in je baarmoeder, zodat het bijna is alsof je vandaar uit ademt
 • Neem ondertussen je energie waar, wat gebeurt er, hoe voelt het
 • Als het je niet lukt om met je aandacht in je baarmoeder te komen (zoals bij mij de eerste keer dat ik deze oefening deed), zeg dan tegen jezelf: stel dat het me wel zou lukken om dit te doen, stel dat ik het wel kan.... De kans is groot dat het dan wel lukt!
 • Soms is het prettig om je lichaam te bewegen, vanuit deze plek. Als jij een beweging voelt opkomen, volg die dan.
 • Als het voldoende is, open je je ogen weer

Als je je eenmaal bewust bent van deze plek, nodig ik je uit om regelmatig op je dag, contact te maken met deze plek. Dan hoef je niet deze hele oefening te doen, maar alleen je gewaarworden van je krachtplek.  Als je een moeilijke gesprek hebt, of voor een groep mensen staat, is dit een geweldige manier om in je kracht te blijven. Ik weet het uit ervaring !

Dat was het voor nu, ik wens jullie een fijne herfst toe.

 

* Ik heb getracht uiterst zorgvuldig om te gaan met de adressen in mijn bestand. Mocht ik je toch ten onrechte deze nieuwsbrief hebben gestuurd of  wil je de nieuwsbrief niet ontvangen, dan vind je onderaan deze nieuwsbrief twee manieren om je af te melden.

 
 
 

©2024 Marielle van DopSitemapwebdesign: ZZPstudio