Hartsintelligentie

 

‘Volg je gevoel’, wordt vaak gezegd. Moeilijkheid daarbij is dat je gevoel vele kanten kent. Een deel van jou is bv boos en projecteert dat op anderen, een ander deel voelt zich verdrietig en wil troost. Je onafhankelijke stuk zegt nee, je afhankelijke stuk zegt ja. Gevoelens die allemaal delen van jezelf vertegenwoordigen die jij in je hebt en die gehoord willen worden. Gevoelens die verbonden zijn met de gedachten in je hoofd. De enige die echt de waarheid weet wat goed voor jou is, is je hart. Je hart heeft alle wijsheid en is hoog intelligent. Maar hoe kom je daar?

Dat is waar hartsintelligentie over gaat. Het waarnemen van je gevoelens, je gedachten, je lichaam en je energie vanuit een plek waar je dit allemaal hebt, maar het niet bent. Bijvoorbeeld: als je je angstig voelt, heb je angst maar je bent je angst niet.  Door het allemaal te voelen, te verteren, te ervaren ontstaat er een stroom in je lichaam die je in de wijsheid van je hart brengt. Vandaar uit te komen bij wat je wilt om je beter te voelen en welke (eerste) stappen jij wilt zetten om daar te komen. Dit wordt ook wel ‘emotional manifestation’ genoemd.

Deze manier van werken is ontwikkeld door Dr. Christian Pankhurst (Britain's next top coach 2009), die op zijn beurt weer geïnspireerd en opgeleid is door Tej Steiner (heart circles) en Neale Donald Walsch (gesprekken met God). Uit eigen ervaring weet ik dat het werkt en dat ik nu eindelijk de ‘tools’ in handen heb om het leven te creëren dat ik werkelijk wil. Graag wil ik dit uitdragen en jou bijstaan je eigen hartswijsheid te leren kennen.

 

 
 
 

©2023 Marielle van DopSitemapwebdesign: ZZPstudio