Marielle & Natuur

 

Als kind al was ik het meest gelukkig buiten in de natuur. Het spel van licht en donker tussen het bomenbladerendak, kon mij urenlang fascineren. Nog steeds trouwens.

Tijdens mijn opleidingen op het Centrum voor intuïtieve en creatieve ontwikkeling, leerde ik weer mijn intuïtieve kanalen te openen en mijn gevoeligheid voor energie te gebruiken. Daardoor stond ik ook meer in contact met de energie van de natuur. Ik leerde weer luisteren naar de stem van de aarde. Ik voelde steeds sterker de energie van bomen en planten en begon dat te vertalen in woorden.

Diep van binnen voel ik een soort oeroud weten over de geneeskracht van de natuur. Daarom ben ik een kruidengeneeskunde-opleiding gaan doen. In 2006 studeerde ik af aan de kruidenvakopleiding van Ingrid Kropf in Witte Paarden. Sindsdien is het voor mij vooral belangrijk om de verbinding te maken tussen de medicinale werking van een plant (op basis van inhoudsstoffen) en de energetische werking van het kruid op de mens.

Ik blijf het fascinerend vinden om in de spiegel van de natuur te kijken en te zien wat dat over mijzelf te zeggen heeft. Regelmatig vind ik giften van de natuur, in de vorm van bijvoorbeeld veren, steentjes of dieren op mijn pad die mij iets vertellen over mijzelf en waar ik kracht uit put. Mateloos kan ik genieten van de geur van een warme zomerdag, het fluitconcert van de vogels, het gras onder mijn voeten, de smaak van zoete bramen, de schoonheid van een pas geopende bloem.

Werken met en voor de natuur is een wisselwerking. Aan de ene kant biedt de natuur zich aan mij aan. Met haar schoonheid, haar voorbeeld van eeuwigdurende ritme en de onvoorwaardelijkheid die zij uitstraalt. Aan de andere kant bied ik mij ook aan de natuur aan: door mijn aandacht en liefde te schenken, heling aan te bieden waar het nodig is. Daardoor creëren wij een band die verbindend met alles om me heen werkt.

Het is voor mij een groot plezier om mijn eigen vreugde die ik in de natuur beleef, ook te delen met anderen. Om ze te begeleiden op hun weg in en naar hun eigen natuur.

Door natuur en intuïtie te combineren volg ik de stem van mijn hart.


 

 
 
 
 

©2023 Marielle van DopSitemapwebdesign: ZZPstudio