Natuurcoaching (individueel)

 

Een coachingssessie buiten is voor iedereen geschikt. Als je je al prettig en veilig voelt in de nauur, is het makkelijker om via die spiegel naar je eigen patronen te kijken. Om zo meer inzicht te krijgen in de obstakels waar je in je leven tegen aan loopt. De natuur geeft je altijd aanwijzingen over hoe je daar voor jezelf mee om kan gaan. Soms verrassend, soms confronterend en altijd raak.

En als jij niet zo’n type bent die bij een coach ‘op de bank’ wilt zitten, is juist de meer informele manier van buiten coachen, door te wandelen, een ontspannen manier van naar jezelf kijken.

Bij een natuurcoachings sessie gaan we samen de natuur in en al wandelend volgt een gesprek over wat je bezighoudt en waar je knelpunten liggen. Door in de spiegel van de natuur te kijken, leer je de antwoorden waarnaar je op zoek bent in jezelf te vinden. Zo kom je bij wat jij wilt neerzetten in je leven. 

In principe gaat een natuurcoachingswandeling altijd door omdat ook een wandeling in de regen veel te vertellen en te bieden heeft. Gemiddelde duur van deze wandeling is anderhalf uur.

Voorbeeld van een natuurcoaching:
‘Een vrouw is gevraagd een demonstratie op haar werk te geven waar ze erg tegenop ziet. Ik vraag haar welke richting ze uit wil gaan. Ze wil het open veld in, de ruimte, maar haar weg is versperd door prikkeldraad. Ze voelt weerstand en het gevoel van belemmerd worden. Diep van binnen komt de roep naar buiten: Ik wil vrij zijn! Precies op dat moment komt de zon die verborgen zat achter regenwolken, tevoorschijn als een vuurrode, schitterde bal. Vanbinnen voelt ze haar eigen vuur oplaaien en ze beseft dat ze vrij is om elke keuze te maken die ze wil. En dat ze de kracht daarvoor heeft. Ze besluit de demonstratie te geven. Hetgeen ze ook naar ieders volle tevredenheid heeft gedaan’.

 
 
 
 

©2024 Marielle van DopSitemapwebdesign: ZZPstudio